Wie ben ik?

Ik ben Janneke Brouwer, getrouwd en moeder van 2 dochters.

In 2003 heb ik mijn opleiding SPW afgerond en ben ik gaan werken op de basisschool, eerst 5 jaar bij de jongste kleuters, daarna heb ik de overstap gemaakt naar de midden/bovenbouw om daar kinderen die extra zorg nodig hadden te begeleiden in groepjes of individueel, ook de kinderen in de “verrijkingsgroep”.

Ik kwam er steeds meer achter dat mijn passie ligt bij de gesprekken met kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.                                             

Om deze reden ben ik in 2016 de opleiding tot kindercoach gaan volgen en heb ik die in maart 2018 afgerond. Op het gebied van rouwverwerking bij jonge kinderen ben ik (buitenom wat ik tijdens mijn studie heb geleerd) ervaringsdeskundige doordat ik op 11 jarige leeftijd te maken heb gehad met de plotselinge dood van mijn broer.

Tijdens mijn opleiding was ik op de basisschool werkzaam als contactjuf/vertrouwenspersoon, hier heb ik veel ervaring opgedaan in het coachen van kinderen met echtscheidingsverdriet, omgaan met boosheid, negatief zelfbeeld, faalangst en verbeteren van sociale vaardigheden, door individuele sessies en het assisteren bij de SOVA training in kleine groepen.

In mei 2019 heb ik de training voor Ik Leer Leren trainer gevolgd, zodat ik die prachtige werkvormen ook in kan zetten als gecertificeerd trainer. Verder heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van; signalering/handelen bij kindermishandeling, jong risico kinderen, ontwikkelingsproblemen.

In de afgelopen jaren van kinder-coaching kwamen er ook steeds meer volwassenen op mijn pad die mij advies vroegen in opvoedingsvragen, maar ook zelf worstelden met verschillende levensvragen en problemen waar ze alleen niet uitkwamen. Ik ben mijzelf dan ook gaan verdiepen in het coachen van volwassenen op het gebied van opvoeding, relaties en financiën door een opleiding Life Coach te volgen en een cursus natuur-coaching om wandel-coaching/workshops te mogen geven.

Als coach wil ik mezelf blijven ontwikkelen en neem daarom deel aan verschillende workshops/cursussen en netwerkvormen voor professionals.